Social

Cahul. S-a pornit la vânătoare cu arma deținută ilegal



Un conațional a fost sancționat pentru aflarea în zona de frontieră în afara orelor avizate, iar în continuare este cercetat și pentru că deținea ilegal o armă de vânătoare. Incidentul a fost înregistrat în acest weekend de către patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Cahul.

Aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe direcția localității Crihana-Veche, polițiștii de frontieră au observat o persoană ce se deplasa cu arma de vânătoare pe umăr la o distanță de aproximativ 150 metri depărtare. La scurt timp, bărbatul a încercat să scape de armă aruncând-o printre vegetația densă.

Din cercetările preliminare s-a dovedit a fi un locuitor al satului Manta, raionul Cahul, în vârstă de 48 de ani, care în aceeași zi i se avizase la SPF Cahul accesul în zona de frontieră în scop de vânătoare la rațe pentru intervalul de la 08:00-13:00.

Fiind întrebat de ce a ascuns arma la vederea patrulei, vânătorul nu a putut argumenta clar, ceea ce a creat suspiciuni, astfel, polițiștii de frontieră au decis verificarea suplimentară a armei. Imediat s-a depistat că modelul și numărul acesteia nu corespunde cu datele din permisul de port armă, prezentat la control de către posesor.

Bărbatul a declarat ulterior că arma nu-i aparține, fiindu-i lăsată pentru păstrare de către un prieten, însă nu a putut prezenta nici o dovadă sau act, în vederea argumentării celor spuse.

Arma de vânătoare a fost ridicată și urmează a fi prezentată ca probă în cercetarea inițiată pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Moldoveanul a fost sancționat conform art. 332, al. (1) Cod Contravenţional al Republicii Moldova, pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, iar în prezent este cercetat și în baza art. 361, al. (4) al aceluiași cod.