Social

Percheziții la Giurgiulești: aproximativ 12 kg de substanțe narcotice depistate într-o gospodărie

                                  

Borcane pline cu substanțe narcotice au fost depistate de polițiștii din Cahul în gospodăria unui bărbat de 34 de ani, din satul Giurgiulești.

Perchezițiile au demarat ca urmare a unei informații operative, precum că un bărbat păstrează și vinde droguri. Astfel, în rezultatul efectuării perchezițiilor, de la domiciliul acestuia, polițiștii au ridicat opt borcane, cutii de chibrituri și pachețele în care se aflau masă vegetală uscată și mărunțită cu miros specific de marijuana (muguri de cânepă).

De asemenea, substanțe narcotice au fost depistate într-o canapea, și încăpere auxiliară a casei. În total au fost ridicate circa 12 kg de droguri. Totodată, au fost găsite și cântare pentru măsurarea cantităților mici de droguri, fapt ce confirmă realizarea acestora.
Substanțele narcotice au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei chimice. Valoarea totală a acestora se estimează, pe piaţa neagră, la aproximativ un milion două sute mii de lei.

În continuare, după examinarea chimică a substanțelor ridicate urmează a fi pornită o cauza penală, cu ulterioară atragere la răspundere a bănuitului.

Menționăm că, în prezent pe teritoriul raionului Cahul se desfășoară operațiunea specială „ Antidrog”, care are drept scop intensificarea activităților de combatere a infracțiunilor legate de traficul ilicit de droguri.