Social

Captură de droguri de 500 de mii de lei. Mai mulți indivizi din r.Cahul riscă până la 15 ani de închisoare



Patru indivizi au fost reținuți de angajaţii Direcției de Poliției a municipiului Chișinău, de comun acord cu procurorii Procuraturii municipiului Chișinău. Aceștia sunt suspectați de păstrarea şi comercializarea în cantităţi mari şi deosebit de mari a drogurilor de tip „Hidroponică”, atât pe teritoriul municipiului Chișinău cât și pe teritoriul Republicii Moldova. 

Indivizii au vârstele cuprinse între 19 și 35 de ani, sunt originari din r-nul Cahul și au fost anterior judecați pentru infracțiuni similare.

Astfel, în cadrul acțiunilor de urmărire penală, au fost dispuse percheziţii autorizate la domiciliile acestora, unde au fost depistate şi ridicate circa 5 kg de droguri de tip „Hidroponică”. Valoarea acestora pe piața neagră constituie 500 000 lei. Totodată, la domiciliul unuia din figuranți, au fost depistate mai multe muniții de diferit calibru și o armă de vânătoare care era încărcată cu cartușe, toate deținute ilegal.

Drogurile, munițiile și arma, au fost ridicate, sigilate și expediate la CTJ-EJ al IGP, pentru efectuarea expertizelor de rigoare.

Trei indivizi au fost plasați în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile, iar unul este cercetat în stare de libertate. Conform legislației, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Totodată, de către forțele de ordine, sunt demarate acţiuni speciale de investigaţii și de urmărire penală în vederea stabilirii şi reţinerii altor persoane complice la săvârşirea infracţiunii date.