Social

Poliția a primit în dotare 52 de mașini noi



Structurile operative, atât din Chișinău, cât și din raioane au primit astăzi în dotare 52 de mașini noi. Evenimentul de repartizare a autoturismelor a avut loc la Chișinău în prezența ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, comunică MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, șeful Inspectoratului General de Poliție, Sergiu Paiu, a declarat că această achiziție de automobile va acoperi deficitul de mașini de teren pe care îl avea până în prezent poliția. „Cele 52 de autoturisme de teren sunt destinate îmbunătățirii capacității de reacționare la apelurile de urgență și modernizarea poliției. Cu aceste vehicule acoperim 90 de procente din numărul total de automobile de teren necesare poliției", a spus Paiu.

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a menționat că, datorită noilor achiziții, poliția va putea interveni mai rapid la apelurile de urgență și va fi mai prezentă în stradă. “Ne dorim fortificarea și modernizarea poliției, iar banii alocați pentru cumpărarea acestor mașini denotă faptul că și statul își dorește acest lucru”, a opinat Voicu.

Potrivit poliției, din cele 52 de automobile, 11 vor fi repartizate în Chișinău. Automobilele sunt de model Dacia Duster.