Social

Intervenția pompierilor și salvatorilor în urma ploilor în sudul MoldoveiAstăzi 29 septembrie angajații Inspectoratul General pentru Situații de Urgență sunt alertați în mai multe localități din țară pentru a interveni la lichidarea consecințelor ploilor abundente. 

Potrivit subdiviziunilor teritoriale ale IGSU, pompierii sunt mobilizați pentru pomparea apei din mai multe gospodării din localitățile Tomai, Covurlui, Tochile - Răducani și Cuporani din raionul Leova, dar și localitatea Fetița raionul Cimișlia. 

În orașul Cimișlia, salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din Liceul Teoretic Iona Creangă, iar în localitatea Fetița a aceluiași raion angajații IGSU au efectuat lucrări de pompare din 7 gospodării particulare. 

Publicată de Iura Mocanu pe Luni, 28 septembrie 2020

Potrivit informațiilor operative precipitațiile au deteriorat două poduri din localitatea Tochile – Răducani, iar mai multe grădini au fost înnămolite în satul Colibabovca, raionul Leova. Intervenție urgentă a salvatorilor are loc și în orașul Comrat, unde mai multe porțiuni de drum local sunt afectate de ploi. În UTA Găgăuzia angajații IGSU intervin în 25 de situații pentru lichidarea consecințelor ploilor abundente.