Social

Bibliotecile din țară sunt invitate să participe la concursul „Rezistăm infodemiei”. Cele mai creative idei vor fi premiate




Bibliotecile din întreaga țara sunt provocate să participe la concursul „Rezistăm infodemiei”. Cele mai creative, originale și interactive programe din cadrul campaniei desfășurate de către biblioteci vor fi premiate cu câte un abonament anual ZOOM de către partenerul ediției IREX Europe. 

Bibliotecile din Republica Moldova care vor să se alăture campaniei trebuie

# să aleagă o zi în perioada 25-26 septembrie;

# să elaboreze un program seral în baza sloganului „Rezistăm infodemiei”;

# să anunțe utilizatorii bibliotecii despre programul special al bibliotecii;

# să creeze postări pe pagina de facebook a bibliotecii despre activitățile din bibliotecă cu hashtag-urile #Nocturna_bibliotecilor2020 și #Rezistăm_Infodemiei.

Concursul se desfășoară în cadrul Campaniei Nocturna Bibliotecilor 2020, organizat de Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației Culturii și Cercetării, Irex Europe și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.

Campania pornește pe 25 septembrie, la ora 17.00 în scuarul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

În legătură cu situația pandemică din țară, Asociația Bibliotecarilor propune un model mixt (atât evenimente organizate online cât și offline) de organizare al activităților în biblioteci, accentul fiind pus pe activități virtuale. Activitățile virtuale preconizate pentru acest eveniment pot fi: expoziții virtuale, concursuri, prezentări de film, lecții și prezentări de popularizare a științei, teste pentru copii de diferite vârste, lecții publice, quiz-uri etc.

Pentru bibliotecile care dispun de spații mari și doresc să organizeze activități în spațiile bibliotecii sau în aer liber, activitățile pot fi la fel de diverse și interactive (lecturi în voce, proiecții de filme, ore de jurnalism TV, jocuri dinamice, BiblioQuest, lecturi în pijamale, ateliere de pictură, ateliere muzicale, expoziții inedite de cărți și obiecte de mici dimensiuni etc.).