Social

A fost lansat un nou proiect în domeniul dezvoltării turismului activ în Bazinul Mării Negre

 


A fost lansat proiectul "Escapeland - Dezvoltarea și promovarea în comun a turismului activ în Bazinul Mării Negre” în cadrul unei conferințe online. Partenerii proiectului sunt 4 țări: România – Galați și Constanța, Ucraina - Vilkovo, Georgia - Kutaisi și Moldova - Cantemir. În cadrul evenimentului de lansare, partenerii au prezentat obiectivele turistice reprezentative pentru fiecare regiune implicată și care pot fi vizitate la moment.

Scopul proiectului constă în dezvoltarea cooperării transfrontaliere și promovarea parteneriatelor între țările situate în apropierea bazinului Mării Negre, cu intenția de a răspunde nevoilor de dezvoltare și promovare a turismului transfrontalier și antreprenorialului cultural.

În cadrul proiectului, urmează ca în orașul Cantemir să fie reconstruită o parte a clădirii școlii sportive în bază turistică sportivă, să fie inițiați în domeniul turismului antreprenorial cca 20 de reprezentanții ai societății civile, antreprenori, reprezentanți APL și să fie organizate evenimente de promovare a turismului local și regional.

Acest proiect este finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul programului Black Sea Cross Border Cooperation BSB 1108 în perioada 2020-2022.