Social

Atenție șoferi: inspectorii de patrulare vor fi dotați cu noi alcoolteste și dispozitive de măsurare a vitezei cu laser





Pentru reducerea numărului de accidente rutiere și sporirea calității documentării acestora, 15 inspectorate de poliție teritoriale au fost dotate cu seturi de alcooltest. Dispozitivele constituie instrumente moderne care pot fi utilizate nu numai în cazul documentării incidentelor în trafic, dar și în procesul documentării altor categorii de infracțiuni sau contravenții cum ar fi, violență în familie, huliganism, leziuni corporale, servind ca suport pentru luarea deciziilor.




Totodată, în scopul diminuării ratei accidentare, la nivel național, polițiștii Inspectoratului național de securitate publică, implicați în activități de asigurare a securității traficului rutier și de prevenire a accidentelor rutiere, au primit 5 dispozitive laser de măsurare și înregistrare a vitezei.

„Accidentele rutiere din ultima perioadă, soldate cu urmări grave, se datorează, în mare parte, consumului de alcool la volan și vitezei excesive. În acest sens, aceste dispozitive vor consolida eforturile noastre de asigurare a unui climat de siguranță în comunitate. eforturi orientate spre consolidarea profesionalismului poliției și eradicării factorului de corupție”, a menționat șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, la evenimentul de repartizare a echipamentului.

Aceste dispozitive avansate combină funcțiile unei camere video şi ale unui sistem laser care nu măsoară doar viteza, ci înregistrează şi alte abateri ce au loc pe trasee, pe timp de zi şi pe timp de noapte. Tehnologia este capabilă să obţină măsurători critice, chiar şi în cazul motocicliştilor şi să le susţină cu dovezi video şi fotografice.