Social

Vizită inopinată în Direcția regională Sud a Poliției de Frontieră



Ieri, 29 iulie, echipa de decizie a Poliției de Frontieră a efectuat o vizită inopinată în Direcția regională Sud.

În contextul căruia s-a verificat organizarea activităților din cadrul sediilor Sectoarelor din subordine, cum este asigurată securitatea transfrontalieră pe sectorul verde și în zonele de agrement ce se află în nemijlocita apropiere de hotarul țării și care este atitudinea manifestată față de precauțiunile angajaților, în special în punctele de trecere.

În ciuda faptului că fluxul este cu mult mai scăzut făță de aceeași perioadă a anului precedent procesul de lucru este anevoios din cauza măsurile de protecție a polițiștilor de frontieră pentru această perioadă caracteristică cât și a echipamentului suplimentar pe care aceștia îl utilizează.


Au fost inspectate înclusiv și digurile ridicate în sectoarele cu risc sporit de inundații, s-a propus de verificat fortificarea acestora în cooperare cu autoritățile locale și a reprezentanților instituțiilor competente în acest sens. Pentru că siguranța cetățenilor nu constă doar în reținerea infractorilor și supravegherea hotarului ci și în grija populației locale în raport cu calamitățile naturale.

Mai mult, s-a solicitat urgent de achiziționat măști speciale sau spray-uri destinate împotriva țânțarilor pentru angajații care patrulează prin lunca râurilor.
O atenție a fost îndreptată asupra acțiunilor și a procesului de organizare a serviciului pentru următoare perioadă.