Social

Militarii moldoveni au executat trageri de luptă în cadrul exerciţiului „Scutul dacilor", desfășurat la Cahul

La Centrul de instruire al Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia" de la Cahul s-a încheiat exerciţiul tactic cu trageri de luptă „Scutul dacilor 2020". Antrenamentele, la care au participat peste 500 de militari ai Armatei Naţionale, s-au desfășurat în perioada 13-17 iulie curent.
Militarii au executat trageri din tunurile antitanc, instalațiile antiaeriene şi armamentul de infanterie. De asemenea, au fost utilizate mijloacele blindate, mașinile militare de transport şi plantatorul de mine tractat.

Scenariul evenimentului a cuprins şi revista de front a tehnicii militare, briefingul de informare despre exerciţiu şi acţiunile efectivului conform situaţiei tactice.

Ministrul Alexandru Pînzari a apreciat prestaţia militarilor, menționând că este mândru de profesionalismul și încrederea cu care aceștia au operat în cadrul manevrelor. „Ca de fiecare dată, am rămas impresionat de pregătirea bună a militarilor noștri în executarea misiunilor prevăzute în planul exercițiului, interoperabilitatea și interacțiunea dintre diferite genuri de arme şi structurile de sprijin de luptă fiind la ele acasă. Știu că aceste performanțe se datorează nu doar antrenamentelor intensive și dedicației efectivului, dar și comandanților lor, care i-au învățat pe camarazii lor cele mai bune practici de executare a tragerilor. Vom depune eforturi ca și pe viitor să dezvoltăm capacitățile armatei", a spus ministrul Apărării.

De notat că exerciţiul „Scutul dacilor 2020" a avut ca scop dezvoltarea capabilităţilor efectivului pentru îndeplinirea misiunilor şi sarcinilor pe timp de pace şi în situaţii de criză.

Antrenamentele fac parte din planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale pentru anul 2020 şi contribuie la menţinerea unui nivel optim al pregătirii profesionale a militarilor şi al capacităţii de luptă a subunităţilor.