Social

Lucrări ale elevilor din 10 Școli de Arte Plastice din Moldova, în expoziție la București



Zece Școli din Bălți, Cahul, Comrat, Telenești, Rîbnița, Drochia, Briceni, Orhei, Tiraspol și Chișinău, și-au prezentat lucrările în cadrul expoziției MAPA PORTDESEN din București.

Expoziția a fost inaugurată pe 8 iulie, la Centrul Expozițional ”Arvor” din București, evenimentul fiind organizat de ARBOR Culture & Arts din Bucureşti şi Institutul Arbor pentru cultură din Republica Moldova.
Deși organizatorii anunțaseră inițial că vor fi selectate câte 3 lucrări de la fiecare școală, ajunși la Ungheni, ei au selectat 5 lucrări.

„O extraordinară aventură în 2020, cutreierarea Republicii Moldova de la est la vest și de la nord la sud, în căutarea micilor mari talente”, a anunțat ARBOR Culture & Arts pe pagina sa de Facebook.

Anastasia Gurschi, curatorul expoziției, a parcurs 1713 km pentru a face o selecție minuțioasă a lucrărilor elevilor din 11 școli din Republica Moldova.

Lucrările prezentate în cadrul acestei expoziții – portrete, natură statică și desen liber – au fost realizate de elevi pe parcursul anului școlar 2019-2020. Temele care predomină sunt: copilăria, omul, orașul și singurătatea.

Expoziția MAPA PORTDESEN va fi deschisă până la 22 iulie.



Asociația pentru Cultură și Arte ARBOR a fost înfinnțată, acum doi ani și jumătate în urmă, cu scopul de a sprijini și promova mediul artistic și mobilitatea culturală între România și Republica Moldova.