Social

Lucrări ale elevilor din 10 Școli de Arte Plastice din Moldova, în expoziție la BucureștiZece Școli din Bălți, Cahul, Comrat, Telenești, Rîbnița, Drochia, Briceni, Orhei, Tiraspol și Chișinău, și-au prezentat lucrările în cadrul expoziției MAPA PORTDESEN din București.

Expoziția a fost inaugurată pe 8 iulie, la Centrul Expozițional ”Arvor” din București, evenimentul fiind organizat de ARBOR Culture & Arts din Bucureşti şi Institutul Arbor pentru cultură din Republica Moldova.
Deși organizatorii anunțaseră inițial că vor fi selectate câte 3 lucrări de la fiecare școală, ajunși la Ungheni, ei au selectat 5 lucrări.

„O extraordinară aventură în 2020, cutreierarea Republicii Moldova de la est la vest și de la nord la sud, în căutarea micilor mari talente”, a anunțat ARBOR Culture & Arts pe pagina sa de Facebook.

Anastasia Gurschi, curatorul expoziției, a parcurs 1713 km pentru a face o selecție minuțioasă a lucrărilor elevilor din 11 școli din Republica Moldova.

Lucrările prezentate în cadrul acestei expoziții – portrete, natură statică și desen liber – au fost realizate de elevi pe parcursul anului școlar 2019-2020. Temele care predomină sunt: copilăria, omul, orașul și singurătatea.

Expoziția MAPA PORTDESEN va fi deschisă până la 22 iulie.Asociația pentru Cultură și Arte ARBOR a fost înfinnțată, acum doi ani și jumătate în urmă, cu scopul de a sprijini și promova mediul artistic și mobilitatea culturală între România și Republica Moldova.