Social

La La Play Voices 2020. Copiii pasionați de muzică din Moldova sunt invitați să participe în cadrul proiectului


Moldovan National Youth Orchestra lansează cel mai ambițios proiect de incluziune socială prin muzică din Moldova. Din data de 30 iulie ia start concursul național Voices, în cadrul căruia vor fi parcurși peste 8 000 de kilometri pentru a întâlni zeci de copii cu vârstele între 10 și 16 ani, dintre care vor fi selectați 101. Acești tineri vor susține cinci concerte alături de Moldovan National Youth Orchestra în perioada 2020-2021, urmând ca familia Voices să enumere peste 200 de beneficiari. 
Copiii din toată țara, pasionați de muzică, sunt încurajați să participe la selecție. 
Echipa Voices va ajunge în 19 locații, acoperind toate raioanele din Moldova, inclusiv Găgăuzia, în perioada 30 iulie – 15 august . Pentru raioanele din stânga Nistrului vor fi organizate audieri în toamna acestui an.
Startul proiectului va fi dat în data de 30 iulie pentru candidații raioanelor Călărași și Ungheni, iar următoarele audieri vor avea loc după cum urmează: 
# pe 31 iulie pentru candidații raioanelor Nisporeni și Strășeni;
# 1 august – Cimișlia și Leova;
# 2 august – Rezina și Șoldănești;
# 3 august – Ștefan Vodă și Căușeni;
# 4 august – Briceni și Ocnița;
# 5 august – Criuleni și Dubăsari;
# 6 august – Cantemir și Cahul;
# 7 august – UTA Găgăuzia și Taraclia;
# 8 august – Sângerei și Bălți;
# 9 august – Ialoveni și Anenii Noi;
# 10 august – Glodeni și Fălești;
# 11 august Telenești și Orhei;
# 12 august – Florești și Soroca;
# 13 august – Râșcani și Drochia;
# 14 august – Dondușeni și Edineț;
# 15 august vor fi organizate audieri pentru candidații din municipiul Chișinău. 
Echipa Voices va respecta în cadrul procesului de selecție toate regulile de siguranță recomandate de OMS în contextul COVID-19.
Cei 101 copii selectați vor beneficia de un campus complex în luna noiembrie, fiind ghidați de cei mai buni experți pentru a-și dezvolta abilitățile alături de Moldovan National Youth Orchestra, într-o atmosferă incluzivă, care reflectă diversitatea etnică și socială a țării. 
Lansat pentru al 3-lea an consecutiv, proiectul de incluziune socială Voices a avut loc pentru prima dată în 2018. În cadrul primei ediții, au fost selectați 20 de tineri, iar la ediția din 2019 au fost aleși 130 de candidați ce reprezintă diversitatea etnică și socială a Moldovei. Activitatea și noutățile din cadrul proiectului pot fi urmărite atât pe pagina de Facebook Voices Moldova, cât și pe pagina Moldovan National Youth Orchestra.