Social

La Cantemir va apărea un sistem modern de curățare a apelor reziduale


Datorită susţinerii UE în cooperare cu Austria şi Franţa, la Cantemir va apărea un sistem modern de curăţare a apelor reziduale, informează INFOTAG.
În cadrul vizitei la şantier, Ambasadorul UE în RM, Peter Michalko, a menţionat că aprovizionarea cu apă "joacă un rol central în dezvoltarea durabilă, iar rezolvarea acestei probleme înseamnă progres în toate domeniile: economic, social şi mediu".
"UE încurajează Republica Moldova să continue acţiunile spre o gestionare integrată a resurselor de apă şi suntem aici, împreună cu partenerii statelor membre ale UE, pentru a susţine acest progres", a spus diplomatul.
Ambasadorul Franţei în RM, Pascal Le Deunff, a subliniat că "Renovarea staţiei de epurare a apelor uzate şi a sistemului de canalizare din Cantemir este un exemplu foarte bun al contribuţiei importante şi concrete a UE la dezvoltarea Republicii Moldova", adăugând că "acest proiect a contribuit la crearea a peste 70 de locuri de muncă în centrul raional".
Ambasadoarea Austriei în Moldova, Christine Freilinger, a menţionat că, datorită finanţării UE de 6 mil. euro şi sprijinului acordat de Agenţia Austriacă de Dezvoltare de 2,7 mil. euro, "5 mii de locuitori din Cantemir vor avea în curând un nou sistem de canalizare".
Lucrările de construcţie a noii staţii de epurare a apelor uzate din oraşul Cantemir vor fi finalizate în 2021. Proiectul aduce o infrastructură şi servicii publice moderne şi durabile pentru populaţia Moldovei.