Social

FISC-ul a luat în vizor transportatorii de pasageri de pe rutele internaționale


Pe parcursul anilor 2019-2020, Serviciul Fiscal de Stat a întreprins diverse acțiuni de acumulare a probelor cu privire la venitul nedeclarat de către persoanele fizice ce practică ilicit activitatea de transportator internațional de pasageri.
Drept urmare, potrivit instituției, în cazul a 5 persoane fizice au fost definitivate verificările cu calcularea suplimentară la buget a obligațiunilor fiscale în sumă de 375,8 mii de lei.
„Serviciul Fiscal de Stat asigură în permanență monitorizarea segmentelor economiei republicii cu un înalt risc de neconformare fiscală. Acțiunile autorității fiscale au drept scop informarea contribuabililor despre prevederile legislației în vigoare ce vor contribui, prin urmare, la prevenirea cazurilor de neonorare a obligațiilor fiscale.
În cazul în care contribuabilul refuză conformarea voluntară, în temeiul prevederilor legislației în vigoare, sunt aplicate măsuri de conformare forțată”, se arată într-un comunicat al instituției.
„Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor agenților economici și persoanelor fizice care desfășoară activitate economică să se conformeze la prevederile legislației în vigoare”, se mai arată în comunicat.