Social

Aduceau ilegal in tara bijuterii. Directorul Camerei de Stat pentru Supravegherea Marcarii si 7 administratori de companii - audiati


Procuratura Anticoruptie au efectuat, ieri, peste 24 de perchezitii in Capitala si la Cahul intr-un dosar, initiat pentru ”corupere pasiva”, ”corupere activa” si ”fals in acte publice”. 

Potrivit procuraturii, in cadrul investigatiei a fost documentata activitatea ilicita a mai multor persoane in punerea ilegala in circulatie a articolelor din metale si pietre pretioase, in proportii deosebit de mari, introduse ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, in lipsa unor acte de provenienta. 

Prin intermediul companiilor gestionate, figurantii ar fi prezentat, in intervalul anilor 2017 – 2020, de mai multe ori una si aceeasi factura, dar si alte acte false la IP ”Camera de Stat pentru Supravegherea Marcarii”. 

In total, opt persoane figureaza in respectiva cauza penala, printre ei: directorul IP CSSM, precum si 7 administratori a 5 companii. Majoritatea din ei au fost deja audiati si recunoscuti in calitate de banuiti, pe parcursul zilei de astazi, procurorii urmand sa finalizeze audierile tuturor figurantilor cu atribuirea statutului procesual corespunzator. Persoanele sunt cercetate in libertate.