Social

Un carabinier care asigura securitatea la Consulatului României din orașul Cahul, agresat de doi indivizi beți


Un carabinier care asigura securitatea sediului Consulatului României din orașul Cahul a fost agresat de doi indivizi beți. Cei doi bărbați au fost reținuți la scurt timp, iar acum riscă până la cinci ani de pușcărie.
Incidentul a avut loc noaptea trecută, în timp ce carabinierul executa serviciul la paza și protecția sediului Consulatului României din orașul Cahul.
„În timp ce carabinierul atenționa un șofer, care parca automobilul neregulamentar lângă obiectivul diplomatic, la un moment dat, din direcție neunoscută, au apărut două persoane civile, vizibil în stare de ebrietate, ce aveau un comportament agresiv și se apropiau de militar numindu-l cu cuvinte necenzurate.
La somațiile carabinierului de a păstra distanța și de a înceta acțiunile ilegale, aceștia nu s-au conformat, reacținând violent, iar unul dintre ei l-a atacat fizic, încercând să-l deposedeze de mijloacele speciale”, anunță Inspectoratul General de Carabinieri al MAI printr-un comunicat de presă.
Militarul a recționat prompt, agresorul fiind reținut, iar complicele lui a fugit într-o direcție necunoscută. A fost solicitat ajutor prin intermediul serviciului 112, unde au intervenit echipajele de poliție a IP Cahul, care l-a scurt timp au reținut și al doilea agresor.
Persoanele au fot conduse la IP Cahul pentru documentare. Identificați, bărbații s-au dovedit a fi originari din orașul Cahul ambii în vârstă de 26 și respectiv 33 ani.
Agresorii vor fi cercetați pentru huliganism, Art. 287/2 CP al RM, ce prevede amendă în mărime de la 750 u.c la 1350 sau inchisoare de până la 5 ani.