Social

Poliția iese la vânătoare de vitezomani

În ultimele 5 zile, peste 3.600 de șoferi din Moldova au fost prinși circulând viteză excesivă. Toți conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amenzi de până la 1.800 de lei, cu aplicarea punctelor de penalizare de la 3 la 5.
Potrivit datelor Poliției, din cauza vitezei, în ultimele zile, s-au produs 4 accidente rutiere grave, soldate cu 1 persoană decedată și 4 traumatizate.
Deoarece urmează 2 zile de odihnă, pentru a evita consecințele accidentelor produse ca urmare a vitezei excesive, Inspectoratul Național de Securitate Publică a anunțat că va intensifică la maximum măsurile de prevenire în rândurile „iubitorilor de viteză excesivă”, care nu țin cont de regulile generale în timpul condusului.
Astfel, INSP recomandă șoferilor.
– nu depășiți limita de viteză;
– adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum şi trafic;
– abordaţi curbele uşor, păstrând o viteză redusă şi uniform;
– păstraţi o distanță de siguranță față de autovehiculul care circulă în faţă.

În acest weekend, polițiștii Inspectoratului Național de Securitate Publică vor acționa pe toate traseele din țară cu antrenarea automobilelor specializate de monitorizare a traficului rutier și radare, întru depistare conducătorilor auto care depăşesc viteza de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum.