Social

La Comrat au început lucrările de construcţie a unui nou bloc pentru Liceul „M. Eminescu”

Lucrările de construcţie a unui nou bloc pentru Liceul teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat au demarat la începutul lunii iunie şi se planifică să fie finalizate peste 15 luni, transmite MOLDPRES.
În prezent, Liceul „M. Eminescu” din Comrat dispune de 15 săli de clasă. Potrivit autorităţilor, extinderea instituţiei de învăţământ va permite îmbunătăţirea procesului educaţional  cu posibilitatea de a înscrie mai mulţi copii doritori să înveţe în acest liceu.
În noul bloc al Liceului vor putea face studii circa opt sute de elevi. „În această clădire va fi complexul sportiv împreună cu toate încăperile necesare, blocul alimentar, cantina, sala de festivităţi şi biblioteca, laboratoarele de chimie şi biologie. Tot în acest sediu va fi amplasat departamentul administrativ şi două săli de clasă”, a explicat Svetlana Stoinova, directorul LT „M. Eminescu” din Comrat, citată de gagauzinfo.md.
Construcţia noului bloc pentru acest liceu din UTA Gagauz-Yeri, cu predare în limba română, se va realiza cu susţinerea României, care a alocat în acest scop 15 milioane de lei, şi contribuţia de 5,6 milioane de lei a Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova.
În Liceul „Mihai Eminescu” din Comrat îşi fac studiile 480 de elevi.