Social

Bilanț tragic: 12 persoane au decedat în ultimele 24 de ore; Numărul victimelor provocate de COVID-19 se ridică la 353

Număr tragic de decese - pe parcursul zilei de azi au decedat încă 12 persoane contaminate cu Covid-19. Astfel RM continuă să-și numere morții în aceste zile, iar numărul victimelor provocate de această infecție se ridică la 353.

Responsabilii de la Ministerul Sănătății atrag atențai că numărul de cazuri sunt în continuă creștere, iar pentru a anticipa suprasolicitarea spitalelor în perioada următoare, astăzi, a fost reactivat ca spital cu profil COVID-19, Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. La moment,  sunt disponibile 90 de paturi, inclusiv 5 de terapie intensivă. La necesitate vor fi activate și alte secții suplimentare.
Reprezentantul Ministerului Sănătății Constantin Rîmiș, a îndemnat cetățenii să respecte recomandările medicilor epidemiologi și să aibă grijă de sănătatea lor și a celor dragi. „Pericolul infecției cu COVID -19 nu a trecut, trebuie să dăm dovadă de maximă responsabilitate și precauție. Evoluția procesului epidemiologic depinde de fiecare din noi, de comportamentul nostru. Și anume de comportamentul nostru și responsabilitatea noastră ca societate, depinde și presiunea care va fi asupra sistemului medical. Vă îndemn să aveți grijă și să răsplătiți personalul medical care luptă fără întrerupere pentru viața și sănătatea cetățenilor, prin responsabilitate”, a spus expertul.
Persoanele care au pierdut lupta pentru viață azi, au vârsta cuprinsă între 60 - 75 de ani. Acestea sunt originare din Bălți, Orhei, Soroca, Florești, Glodeni și Cimișlia.