Social

Virusul a răpus un bărbat de 62 de ani din Cahul.


În Republica Moldova au fost înregistrate încă două decese în urma infecției cu COVID-19. Informația a fost publicată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în acestă dimineață. Blanțul victimelor a ajuns la 279.
Virusul a răpus un bărbat de 62 de ani din Cahul. Acesta a fost internat la Spitalul Raional Cahul acum patru zile. Victima suferea de mai multe boli: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.
A decesat și un bărbat de 77 ani, din Chișinău. Acesta suferea de o boală cerebrovasculară și a fost transferat din Institutul de neurologie și neurochirurgie la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 26 mai.
Alți 248 de pacienți se află în stare gravă la spital, iar 16 sunt conectați la aparate de respirație asistată. 546 de persoane sunt în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.
Până la acestă oră, în Republica Moldova au fost confirmate 7 537 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 952 în regiunea transnistriană.