Social

Restaurantele și cafenelele se redeschid peste o săptămână; Ce reguli stricte vor trebui respectate de fiecare


Începând cu 1 iunie, restaurantele și cafenelele se vor redeschide în Republica Moldova, însă cu respectarea unui protocol strict împotriva răspândirii virusului COVID-19.
Anunțul despre redeschiderea localurilor a fost făcut de Asociația Patronală „Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova” (MĂR), care a obținut aviz pozitiv de la ANSA.
„Pe parcursul ultimelor zile, Asociația MĂR a lucrat intens împreună cu autoritățile publice, pentru a elabora și aviza protocolul de conformitate a condițiilor sanitar-epidemiologice, care ar putea asigura reluarea activității sectorului ReCa (restaurante, cafenele). Drept urmare, am obținut și un aviz pozitiv din partea ANSA, prin care se recunoaște conformitatea măsurilor care trebuie întreprinse în procesul de relansare. Deci, cu multă responsabilitate și conform protocolului, ne pregătim pentru redeschidere, începând cu 1 iunie”, anunță Asociația MĂR.
Astfel, Asociația informează că una dintre precondițiile relansării este adaptarea la cerințele și măsurile recomandate de autorități și îndeamnă proprietarii și administratorii să se pregătească pentru redeschidere, respectând în totalitate protocolul.
„Aceste reguli stricte ne vor permite să oferim siguranță angajaților și clienților. Vorbim de adaptarea condițiilor pentru garantarea distanței sociale, asigurarea igienei personale și reducerea la maxim a riscului de infectare”, atenționează Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din RM.
Publicăm mai jos protocolul de conformitate a condițiilor sanitar-epidemiologice: