Social

La straja hotarului verde a Rezervației Naturale „Prutul de Jos"


Viorica și Polina sunt înarmate cu câte un monoclu, un aparat de fotografiat, riglă și cărți despre animale. Îmbrăcate în haine de camuflaj și papuci rezistenți la apă, femeile străbat zeci de kilometri prin noroi, prin cornuții din desișul pădurii sau trec prin cele patru gârle ale lacului Beleu ca să studieze animalele și plantele. Acum fac traseul terestru, cât mai există posibilitatea, însă după ce apele vor reacapara lacul, femeile vor face același drum pe barcă.

Viorica Paladi și Polina Cassir sunt cele care stau la straja hotarului verde a Rezervației Naturale „Prutul de Jos". Călătoriile lor sunt făcute în liniște, pe furiș, ca să nu sperie viețuitoarele. Când observă vreo una pe cale de dispariție, se opresc imediat în loc și foarte rapid o fotografiază, iar apoi o arată internauților să se bucure de frumusețe. Totuși, cercetătoarele au grijă să nu divulge locul exact al viețuitoarelor, pentru a nu fi găsite și apoi vânate.

În general, oamenii au acces limitat în Rezervație. Totul, pentru a nu deranja animalele și a le lăsa să trăiască în liniște, în habitatul lor natural.

Citiți reportajul integral aici: https://reportaje.moldova.org/straja-hotarului-verde/