Social

Moldoveancă, asistentă medicală în Chicago: Din toată această situație, să învățăm să fim în primul rând oameni


Nina Gottlieb are 40 de ani și este originară din raionul Cantemir. În anul 2010, a părăsit Republica Moldova. De 14 ani, locuiește în Chicago, Statele Unite ale Americii. Acolo a studiat la „MBA Institute National Healthcareer Association. New York USA”. Acum activează ca asistentă medicală la „AMITA Health Holy Family Medical Center Des Plaines”. Mai multe detalii aflați din interviul de mai jos.
Nina, în ce domeniu al medicinii activați? 
În medicină activez în ICU, ceea ce înseamnă  secția de terapie intensivă.
Ați vrea să vă reîntoarceți acasă? 
Sunt plecată de 14 ani din Moldova. Aici, unde locuiesc acum, am familie, am un lucru stabil, dar foarte mult aș vrea să mă întorc acasă. Scurtele vizite pe care le fac celor apropiați rămași în Republică nu sunt destule pentru a compensa dorul de casă.
Ținând cont de situația epidemiologică din lume, cât de pregătită ați fost pentru o asemenea situație? 
Noi nu am fost pregătiți. Probabil nimeni nu a fost pregătit pentru o astfel de luptă cu acest virus și poate că mulți la început nici nu au luat în serios rapiditatea de răspândire a virusului. Cu toate acestea noi mereu suntem gata pentru a oferi primul ajutor. 
Personalul medical din SUA a fost supus testării la COVID-19?
Sigur! Noi trebuie să fim siguri de sănătatea noastră pentru a-i putea ajuta pe ceilalți. În aceste condiții de epidemie, personalul medical este testat fară plată pentru a evita infectarea cu COVID-19. Suntem dotați și cu echipamentul necesar pentru a ne putea întoarce sănătoși acasă după ce se termină ziua de muncă.
Citește articolul intregral pe: Agora.md