Social

WEBINARUL CU SUBIECTUL „SUGESTII METODOLOGICE CU REFERIRE LA ORGANIZAREA ACTIVITĂȚILOR CU COPIII CU CES ÎN CONTEXTUL INSTRUIRII LA DISTANȚĂ”


Pandemia de coronavirus, care a schimbat radical viața întregii omeniri, a adus cu sine noutate și imprevizibilitate, ambiguitate și incertitudine. Webinarul de azi a fost cu subiectul „Sugestii metodologice cu referire la organizarea activităților cu copiii cu CES în contextul instruirii la distanță”, petrecut de specialiștii Sap Leova cu 31 CDS din raion. Sap Leova a venit în ajutorul cadrelor didactice de sprijin, punând accentele pe:


  • Organizarea și desfășurarea activităților cu copiii cu CES în contextul instruirii la distanță
  • Motivația și rolul ei în condițiile instruirii la distanță
  • Modalități de implicare a copiilor cu CES în instruirea la distanță
  • Importanța respectării regimului zilei. Activități organizate în mediul familial
  • Cerințe față de asistența logopedică la distanță în dezvoltarea limbajului și comunicării
  • Accesul la asistența psihologică în contextul pandemiei Covid-19
  • Schimb de bune practici/Concluzii.

„Ceea ce am făcut astăzi a fost cu adevărat deosebit,foarte interesant și util. Am primit o clarificare în ce privește activitatea cu copiii cu CES de la distanta. Mulțumim din suflet organizatorilor”, Natalia Popa, CDS gimnaziul Hănăsenii Noi.

„A fost o ședință binevenită. Ne-ați ajutat să sistematizăm toată informația, ați subliniat niște cerințe, care nu pot fi trecute cu vederea. De la fiecare specialist din cadrul SAP am luat lucruri utile,care cuprind tot spectrul activității CDS. Vă mulțumim”.Zinaida Lupu, CDS gimnaziul Filipeni.

„Aduc sincere mulțumiri întregului colectiv SAP pentru desfășurarea seminarului cu un subiect atât de actual. În aceste momente de criză și impas, când cu toții suntem mai mult pe calea experimentelor decât a bunelor practici, ați venit cu sfaturi concrete și utile, ne-ați îndrumat calea care părea atât de complicată. Vă doresc și în continuare activitate rodnică, curaj și noi realizări pe acest făgaș atât de necunoscut și necesar tuturor din acest domeniu”, Natalia Starciuc, CDS gimnaziul Sărata Nouă.