Social

În Liceul Teoretic „Ștefan Vodă” din orașul Ștefan Vodă au fost finisate lucrările de renovare și declanșată procedura de recepție finală.


În raport cu alte școli de circumscripție din țară, instituția are un număr relativ mare de copii cu cerințe educaționale speciale.
„Liceul este unicul din orașul Ștefan Vodă. Aici vin să își facă studiile și copiii din alte 20 de localități rurale. Din cei 620 de elevi, 21 sunt copii cu cerințe educaționale speciale. În cadrul PRIM, școala noastră a trecut printr-un amplu proces de reconstrucție și modernizare. Au fost construite rampe de acces, grupuri sanitare pentru copiii cu dizabilități. De asemenea, instituția noastră va fi asigurată și cu echipamentul necesar desfășurării educației incluzive. Renovarea școlii este un eveniment multașteptat de întreaga comunitate. În ultimii cincizeci de ani, aici nu au fost făcute lucrări de reparație”, a menționat Elena Cornițel, directoarea Liceului Teoretic „Ștefan Vodă”.
Lucrările de renovare au costat peste 10 milioane de lei și au fost monitorizate de Instituția Publică „Fondul de Investiții Sociale din Moldova”.
În total, în cadrul PRIM sunt renovate 23 de școli de circumscripție din Republica Moldova.
Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este implementat în perioada 2013-2022. Bugetul total al Proiectului este de 50 de milioane de dolari SUA, oferiți în calitate de împrumut preferențial de Banca Mondială.