Social

Atenţie la escrocherii. Inspectoratul de Poliție Leova te atenționează despre schemele de fraudă



Inspectoratul de Poliție Leova te atenționează despre schemele de fraudă, care urmăresc sustragerea ilicită a banilor de pe card. Scenarile folosite de escroci arată diferit, dar au același scop: De a sustrage mijloacele financiare de pe cardul tău prin înșelăciune. 

Metoda aplicată: Escrocii clonează identitatea unei persoane prin intermediul rețelelor de socializare şi scrie potenţialei victime(rude, prieteni, colegi de muncă) sub pretextul că ar fi nimerit în necaz şi are nevoie urgentă de bani. 

Fii vigilent când cineva îţi cere informaţii confidenţiale despre card sau propune să-ţi securizezi datele bancare prin instalarea unor aplicaţii în telefonul mobil. REŢINE: Nu oferi nimănui datele tale personale și bancare, chiar şi la cel mai mic dubiu. Fii atent la detaliile din conversație

Dacă consideri că informaţia despre contul de card a fost furată, iar cardul - compromis, blochează-l imediat prin apel la serviciu client al băncii tale, în caz că ai căzut pradă apelează înștiințează poliția. numărul 112, Numărul Unic de Urgență.