Social

Două tabere de vară și o campanie de sensibilizare pentru promovarea bunăstării copiilor au fost organizate în r. Cantemir, cu suportul Uniunii Europene



Două tabere de vară și o campanie de sensibilizare a populației din r. Cantemir au fost desfășurate în perioada lunilor mai – octombrie curent, de către Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară /CDEC/, datorită unui grant oferit de Uniunea Europeană.

Activitățile au fost organizate în cadrul proiectul ”Promovăm bunăstarea copiilor” prin intermediul cărora s-a propus promovarea în rândul copiilor/adolescenților din satele raionului Cantemir a unui mediu non-violent pentru o dezvoltare armonioasă. Potrivit Victoriei Isac, directorul CDEC acest proiect a reprezentat o noutate pentru regiunea Cantemir. ” Activitățile desfășurate la cele două tabere de vară au oferit oportunitatea a peste 40 de copii și adolescenți din raionul Cantemir să învețe și înțeleagă importanța dezvoltării lor într-un mediu non-violent și a necesității asigurării bunăstării pentru creșterea lor armonioasă”, a spus doamna Isac.



Doamna Isac a subliniat că ”am reușit, prin implementarea acestui proiect să organizăm și desfășurăm o campanie de sensibilizare a locuitorilor din raion cu privire la importanța creșterii armonioase a copiilor în familia și comunitatea în care locuiesc. Am realizat mai multe panouri informative cu această tematică pe care le-am plasat în incinta primăriilor, bibliotecilor și școlilor din satele raionului Cantemir”, a subliniat doamna Victoria Isac.

Printre cele mai remarcabile realizări ale proiectului pot fi menționate:

• Peste 40 de copii și adolescenți au învățat și conștientizat despre importanța dezvoltării lor armonioase într-un mediu non-violent;

• Reprezentanții APL din r. Cantemir și-au asumat angajamentul civic pentru asigurarea bunăstării copiilor și a unui mediu non-violent în comunitățile din care vin copiii;

• Parteneriate durabile stabilite cu autoritățile publice locale și organizațiile neguvernamentale locale;

• Cca 27 de localități au fost parte a unei campanii de informare și sensibilizate despre importanța asigurării copiilor unui mediu non-violent întru asigurarea bunăstării, creșterii și dezvoltării armonioase a lor.


Activitățile proiectului au fost desfășurate de CDEC în proiectul „Edificarea unei societăți în care fiecare fată și băiat își realizează potențialul la maximum cu respect și demnitate”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de „Parteneriate pentru Fiecare Copil”.