Social

Trei bărbați, cercetați penal pentru trafic de droguri în proporții deosebit de mari

 

Ofițerii Direcției investigații Centru și cei de urmărire penală ai INI, în comun cu polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Hîncești, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au reținut trei bărbați suspectați de organizarea, consumul, transportarea și comercializarea drogurilor de diferite tipuri pe teritoriul țării, inclusiv în municipiului Chișinău. 

 

În primul caz este vorba de un  bărbat de 41 de ani din Chișinău. În urma perchezițiilor corporale, la domiciliul și în mijlocul de transport al suspectului, polițiștii  au depistat și ridicat zeci de pastile de tip Subutex, telefoane mobile și alte obiecte destinate consumului de droguri. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că pastilele în valoare de aproximativ 100 de mii de lei ar fi trebuit să ajungă într-un penitenciar.

  

Bărbatul se află în arest pentru 30 de zile.

 

În alt caz, în cadrul măsurilor speciale de investigație, în localitatea Sofia din  raionul Hîncești a fost reținut un bărbat de 28 de ani, asupra căruia polițiștii au depistat marijuana, obiecte pentru fărâmițarea drogurilor și telefoane mobile.

  

Marijuana a fost depistată și la un bărbat de 35 de ani, din aceeași localitate. Ofițerii de investigație au mai ridicat de la domiciliul acestuia obiecte de împachetare a drogurilor, precum și bani în valută națională și internațională, care ar fi provenit din vânzarea drogurilor.

  

Suspecții sunt cercetați penal pentru circulaţia ilegală a drogurilor.

  

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 1 la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate.