Social

Conferință medicală transfrontalieră, organizată de Consiliul Județean Galați


În perioada 8-9 decembrie 202, s-a desfășurat conferința internațională medicală „Aspecte particulare etiopatogenice, diagnistice și terapeutice la copii și tineri” organizată de Consiliul Județean Galați în cadrul proiectului „SĂNĂTATE ÎN MÂINI BUNE – spitale mai mari, înrijire mai bună și cei mai buni doctori pentru populația din zona de graniță România – Republica Moldova”, 1HARD/4.1/24, proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România- Republica Moldova 2014-2020.

Lucrările conferinței au fost deschise de Președintele Consiliului Județean Galați, domnul Costel Fotea, alături de partenerul din proiect, Consiliul Raional Hâncești, reprezentat de domnul Iurie Levinschi. De asemenea, la eveniment au fost prezenți și rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, conducerea Facultății de Medicină și Farmacie din Galați, precum și președintele Colegiului Medicilor din Galați, parteneri la organizarea conferinței, lucrările conferinței fiind moderate de prof. univ. dr. Aurel Nechita.

Evenimentul s-a bucurat de participarea a peste 150 de cadre medicale (medici specialiști, primari, medici de familie și rezidenți) din instituțiile sanitare din Galați, dar și cadre medicale implicate în proiect, respectiv, Spitalul Orășenesc Târgu Bujor și 15 cadre medicale de la Centrul de Sănătate Hîncești, Republica Moldova.