Social

CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ ASPECTE PARTICULARE ETIOPATOGENICE, DIAGNOSTICE ȘI TERAPEUTICE LA COPII ȘI TINERI



Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Galaţi prin Consiliul Județean Galaţi, în calitate de beneficiar, implementează proiectul "SĂNĂTATEA ÎN MÂINI BUNE - spitale mai mari, îngrijire mai bună și cei mai buni doctori pentru populația din zona de graniță România - Republica Moldova”, 1 HARD/4.1/24 - finanțat în cadrul Programului Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, Obiectivul tematic 8 - Provocări comune în doneniul siguranței și al securității, Prioritatea 4.1 - Sprijin pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate și accesul la sănătate. 

Conferința va fi organizată în perioada 8-9 decembrie 2022, cu participarea, în primul rând, a cadrelor medicale din instituțiile sanitare implicate în proiect, respectiv, Spitalul Orășenesc Tg. Bujor și Centrul de Sănătate de la Hincești, Republica Moldova. Prezenţa la conferință asigură medicilor din România obținerea de certificate cu credite EMC. 

În cadrul Conferinţei Internaţionale „Aspecte particulare etiopatogenice, diagostice și terapeutice la copii și tineri”, vor fi prezentate teme de interes pentru participanți, respectiv, cele mai noi abordări din domeniul medical în ceea ce privește metodele și variantele de diagnostic și tratament ale copiilor și tinerilor. 

Conferința va avea în vedere abordarea și a altor subiecte: 
* capcane diagnostice între alergii și parazitoze intestinale la copii; 
* fenomene digestive în contextul utilizării intempestive a substanțelor chimice în agricultură; 
* consecințe clinico-metabolice ale consumului nerestricționat al băuturilor energizante la copii. 

Evenimentul se va desfășura în Sala Auditorium a Complexului Muzeal de Științele Naturii ” Răsvan Angheluță” din Galaţi și va reuni personal medical din zona de graniţă, specialiști în domeniul medical din ţară şi din străinătate, reprezentanți ai Universității "Dunărea de Jos”, inclusiv reprezentanți ai Facultății de Medicină, precum și reprezentanți ai Colegiului Medicilor Galaţi. Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este doamna Laura - Delia Angheluță, manager de proiect, director executiv al Direcţiei de Dezvoltare Regională, Consiliul Județean Galaţi, telefon: 0236-302536, e-mail: ddr cigalati.ro.