Social

Antrenamente militare la Cahul. Ministerul Apărării îndeamnă populația să nu distribuie imagini care ar putea genera dezinformări

 


Militarii din Brigada de infanterie motorizată „Dacia” execută, în perioada 27-28 decembrie, trageri de luptă la Centrul de instruire al unității din municipiul Cahul. În contextul situației din Ucraina, Ministerul Apărării (MA) îndeamnă cetățenii să nu distribuie imagini cu tehnica militară în spațiul online, pentru a nu genera dezinformări.

Potrivit unui comunicat al MA, militarii în termen și pe contract din subunitățile de artilerie sunt antrenați, în aceste zile, în desfășurarea unui exercițiu practic, în cadrul căruia execută trageri din aruncătorul de bombe.

Antrenamentele au loc în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2022, anunță sursa citată.

Reprezentanții MA au menționat că populația din localitățile aferente poligonului din Cahul a fost informată, prin intermediul autorităților publice locale, despre desfășurarea antrenamentelor cu executarea tragerilor de luptă.

La finalul exercițiului, vehiculele militare implicate în aceste instruiri se vor deplasa de la poligon spre unitate. În acest context, MA îndeamnă cetățenii să se abțină de la distribuirea imaginilor cu tehnica militară în spațiul online, pentru a nu genera dezinformări.