Social

Ministerul Apărării dezminte că în R. Moldova urmează a fi declarată mobilizare: „Nu există premize”


Ministerul Apărării dezminte informațiile apărute în spațiul public, despre o eventuală mobilizare ce urmează a fi declarată pe teritoriul Republicii Moldova. Informația a fost postată pe Telegram și este falsă.

„Dezinformările privind o eventuală mobilizare ce urmează a fi declarată pe teritoriul Republicii Moldova continuă. De această dată, în canalele de Telegram, se vehiculează informația potrivit căreia acest lucru se va întâmpla în luna noiembrie.

Ministerul Apărării reiterează că în conformitate cu Legea Nr.212 din 24.06.2004 privind regimul stării de urgență, de asediu și de război:
- mobilizarea este demarată odată cu declararea stării de asediu sau de război.
- Parlamentul Republicii Moldova este cel care declară mobilizare la propunerea Consiliului Suprem de Securitate, iar președintele Republicii Moldova, poate declara, cu aprobarea Parlamentului, mobilizarea parțială sau generală”, precizează ministerul Apărării.

Potrivit ministerului Apărării, în Republica Moldova nu este stare de asediu și nu există premize pentru declararea mobilizării. În acest context, cetățenii sunt îndemnați să se informeze doar din surse credibile și oficiale.