Social

Marijuana de 480.000 lei – ridicată din Cahul și trei bărbați reținuți


Ofițerii Direcției de investigație Sud a INI, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Sud, au reținut trei bărbați din raionul Cahul pentru trafic de droguri și au ridicat droguri de tip marijuana în valoare estimativă de 480.000 lei.

 

 Perchezițiile la domiciliile celor trei bănuiți reținuți și a unui alt bărbat cercetat în libertate au avut loc în ziua de joi, urmare a probelor privind vânzarea de către aceștia a drogurilor în regiunea de Sud a Moldovei. Acolo, oamenii legii au ridicat 1,5 kilograme de marijuana ambalată în diferite ambalaje, inclusiv în folie de staniol, plicuri autosigilante pentru vânzarea acesteia, inclusiv dispozitive pentru consumul substanțelor narcotice, precum și telefoanele mobile ale bănuiților cu date importante investigațiilor desfășurate.

 

Bănuiții au vârste cuprinse între 37 ani și 46 ani și sunt membri ai unui grup criminal organizat, specializat în trafic de droguri. Dintre bărbații reținuți, unul a mai fost investigat penal pentru trafic de droguri, iar anterior a fost condamnat pentru omor. Urmează ca procurorii PCCOCS să cerceteze probele și să determine necesitatea solicitării aplicării arestului preventiv în privința acestora, timp în care persoanele se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.