Social

Doi tineri din Cantemir au jefuit și incediat o casă de rugăciuni, apoi au ajuns cu o mașină furată într-un pilon

Sursa foto: politia.md


Un tânăr de 20 de ani și un minor de 15 ani, locuitori ai satului Tartaul, raionul Cantemir sunt cercetați penal după ce ar fi furat și incediat o casă de rugăciuni, au răpit un automobil și l-au tamponat într-un pilon și au sustras dintr-un alt automobil un portmoneu cu acte și bani.

Toate aceste infracțiuni le-ar fi comis în noaptea de 8 spre 9 aprilie.

Polițiștii din Cantemir au fost sesizați despre faptul că în satul Baimaclia, în stradă, un automobil de marca Opel este tamponat într-un pilon electric, iar persoane traumate nu sunt.

La scurt timp, un alt apel, care sesiza despre faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns într-o sală de rugăciuni din satul Tartaul, de unde au sustras mai multe bunuri după care au incendiat interiorul localului.

Un alt locuitor al satului Baimaclia anunța polițiștii că și-a lăsat automobilul de marca Ford în stradă, fără supraveghere, descuiat, iar când s-a intors a depistat că lipsește portmoneul cu acte și bani.

Suspecții de cele trei infracțiuni au fost identificați și reținuți. Tânărul de 20 de ani a fost reținut pentru 72 de ore, iar minorul este cercetat în libertate.

Suspecții sunt cerecetați pentru răpire de automobil, furt și distrugerea intenţionată a bunurilor.