Social

Cahul: a demarat cea de-a doua tabără fotografică pentru tineri „Egalitatea în obiectiv”



La Cahul a demarat cea de-a doua tabără fotografică pentru tineri cu genericul „Egalitatea în obiectiv”. Aceasta va dura cinci zile, iar scopul principal este de a ajuta tinerii la început de drum să mânuiască un aparat foto, dar și instruirea lor cu privire la importanța egalității genurilor și respectarea drepturilor omului.

Evenimentul are loc în orașul Cahul, însă a adunat tineri pasionați de fotografie din diferite localități ale raionului.

Tinerii sunt instruiți de către experți locali și internaționali. Aceștia au ocazia să se deplaseze în diferite localități ale raionului Cahul pentru a exersa prin crearea contactului și fotografierea persoanelor din regiune.

Tabăra fotografică se va încheia cu expunerea, în grup, a lucrărilor tinerilor în centrul orașului Cahul, după care aceștia vor organiza expoziții fotografice individuale în localitățile de origine.




Instructorul din România Cornel Brad, fotograf și autorul cărții „Oameni. Putere. România”, spune că este fascinat de tinerii prezenți la tabăra din Cahul: „Ca și la Ungheni, grupul de copii funcționează din prima zi impecabil. Este o energie comună minunată. Am găsit la Cahul un grup de copii care sunt foarte pregătiți de acest photo camp. Acest lucru se simte de la primele ore. Tinerii au viziuni, au personalitate. Mă aștept ca toate astea luate împreună să poată să schimbe mici fațete din societatea în care ne aflăm.”

Gintautas Baranauskas, șef adjunct al Departamentului Operațiuni în cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, prezent la deschiderea taberei fotografice, a declarat: „Egalitatea de gen este un drept al femeilor, un drept pentru care se luptă în Uniunea Europeană. Este imperativ să conștientizăm valoarea acestui lucru, deoarece acesta este necesar pentru o dezvoltare economică, socială, pacea, securitatea și prosperitatea unui stat.”

La deschiderea Taberei Fotografice a fost prezent și Anatolie Oprea, asistent de program al proiectului EVA. Anatolie Oprea le-a spus participanților că tinerii sunt cei care construiesc viitorul în orice societate. „Văd aici mulți tineri entuziasmați despre care cred că-și doresc să facă o schimbare. Mi se pare că această tabără este un fel de Hogwarts în care voi veți învăța să creați magie, și nu orice fel de magie, ci una în cele mai bune scopuri. Trebuie să fiți conștienți, totuși, că nu există schimbare bruscă, deci trebuie să fiți răbdători, curioși și dornici să învățați lucruri noi”, a declarat Anatolie Oprea.

Sursa: MediaGuard