Social

Pompierii atenționează asupra pericolului incendiilor de vegetație


Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii despre pericolul incendiilor de vegetație în perioada caniculară. Potrivit informațiilor IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii au intervenit în de 20 situații pentru lichidarea focarelor de ardere a vegetației uscate. Cele mai multe solicitări au fost înregistrate în raioanele Cantemir, Basarabeasca, Cahul, Dubăsari, Taraclia dar și municipiul Chișinău. Un incendiu care a afectat peste 2 ha de vegetație a fost înregistrat pe 15 iulie în localitatea Lărguța, raionul Cantemir.

Pentru lichidarea acestuia a fost necesară intervenția pompierilor. Tot salvatorii, au stins focare de ardere pe suprafețe din raionul Basarabeasca, dar și localitatea Leca din Cantemir.

În total pe parcursul zilei de ieri, angajații IGSU au stins peste 8 ha de vegetație aprinsă și gunoi. În contextul temperaturilor caniculare instalate pe teritoriul Republicii Moldova, pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată și gunoiul menajer. Orice scânteie în condiții de temperaturi ridicate și vânt poate duce la incendii de proporții, în special dacă focarele se află în preajma spațiilor forestiere sau culturilor cerealiere.

În situații de risc persoanele pat apela de urgență Serviciul 112.