Social

Vizita oficială la șantierul de construcție a noii stații de epurare în Cantemir a Ambasadoarei Austriei și Ambasadorului Franței


La data de 2 iunie 2021, a avut loc vizita oficială la șantierul de construcție a noii stații de epurare în Cantemir a Ambasadoarei Austriei - Stella Avallone, Ambasadorului Franței - Pascal Le Deunff, Managerul de Program din cadrul Delegației Uniunii Europene - Mia-Fatima Dubois-Boussaid.

În cadrul proiectului Dezvoltarea Zonelor Rurale din Republica Moldova (DevRAM), cu suportul financiar al Uniunii Europene și al Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, pe data de 2 iunie 2021 a avut loc o vizită oficială la șantierul de construcție a noii stații de epurare a apei uzate în orașul Cantemir.



Vizita a avut ca scop verificarea progresului lucrărilor de construcție a noii stații de epurare a apelor uzate din orașul Cantemir, care vor fi finalizate în august 2021. Proiectul aduce o infrastructură și servicii publice moderne și durabile pentru zonele rurale din Republica Moldova. În plus, vizita a avut drept scop creșterea gradului de conștientizare a populației, privind beneficiile și necesitatea îmbunătățirii sistemelor de canalizare și sanitație cu suportul Uniunii Europene.


La eveniment au fost prezenți Excelența Sa, Doamna Stella Avallone, Ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, Excelența Sa Domnul Pascal Le Deunff, Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Doamna Mia-Fatima Dubois-Boussaid, Managerul de Program din cadrul Delegației Uniunii Europene și Domnul Gunther Zimmer, Șeful Biroului de Coordonare al Agenției Austriece pentru Dezvoltare.