Social

Un bărbat din Cahul cu șapte mii de țigarete, depistate la trecerea frontierei Giurgiulești-Galați


Încă un rezultat frumos al patrupedului Poliției de Frontieră Nero - a reușit să deconspire planul unui tânăr moldovean, în mașina căruia au fost depistate locașuri special amenajate, unde erau ascunse 350 de pachete de țigări.

Ieri, 8 aprilie a.c., în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un bărbat de 26 de ani, locuitor al orașului Cahul. Tânărul se afla la volanul unui autoturism de model Volkswagen Touareg, cu numere de înmatriculare românești. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au sesizat lucrătorii vamali despre faptul că ar exista suspiciuni asupra autoturismului, având bănuială rezonabilă că persoana ar transporta ilegal bunuri. Ca urmare a verificărilor pe linia vamală, cetățeanul a negat prezența bunurilor ce trebuie declarate.

În context, s-a decis aplicarea unui control suplimentar cu implicarea patrupedului Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești-Galați, aflat în serviciu. Din primele cercetări, cânele de serviciu Nero a alertat echipa mixtă despre prezența tutunului în mașină. Astfel, verificarea detaliată a părții din spate a caroseriei autoturismului, a barei de protecție spate și sub pragurile laterale, a rezultat cu depistarea a 250 pachete de țigarete de marca Malboro Gold și 100 pachete de țigări marca Rotmans, toate cu timbre de acciz autohton.

La audieri, tânărul a comunicat că nu ar cunoaște nimic despre cele depistate, deși este posesorul legal al mijlocului de transport.

În cauză, țigările au fost ridicate de către Serviciul Vamal, iar persoana riscă amendă conform art. 287 (al.10) CC al RM. La fel, autoturismul a fost indisponibilizat până la elucidarea circumstanțelor și luarea unei decizii.