Social

Ședința de totalizare a proiectului ”Sporirea cunoștințelor juridice ale persoanelor din grupurile social-vulnerabile prin podcasturi inclusive”



La sfârșit de luna martie a avut loc ședința de totalizare a proiectului care a contribuit la sporirea cunoștințelor juridice ale persoanelor din grupurile social-vulnerabile prin podcasturi inclusive.

În cadrul evenimentului au fost prezentate principalele rezultate obținute în urma implementării proiectului.
  • Crearea a 2 grupuri de inițiativă locală incluzivă (peste 24 de persoane implicate),
  • Dezvoltarea și elaborarea a 4 podcasturi incluzive pe teme juridice,
  • Organizarea a 8 sesiuni follow-up de educație juridică pentru grupurile de inițiativă incluzivă,
  • Difuzarea podcasturilor la radio și televiziune,
  • Expedierea a cel puțin 10 scrisori de informare despre cunoștințele juridice acumulate în adresa diferitor organizații/instituții publice locale/persoane etc.
”A fost un proiect binevenit deoarece a venit ca sprijin persoanelor din grupurile social vulnerabile. Datorită acestor podcasturi multe persoane au găsit răspuns la întrebările și problemele cu care se confruntau, chiar pot menționa, spre exemplu că o persoană în etate participantă nu cunoștea că poate beneficia de poliță de asigurare gratis. Ar fi bine ca acest proiect să continue mai mult timp, în scopul de la veni în ajutor la mai multe persoane”, a declarat Tronciu Tatiana, lider de grup din r-nul Cahul.
”Aceste podcasturi au fost foarte eficiente, le voi folosi ulterior la mai multe grupuri de persoane. În același timp, urmează să le postez și pe site-ul organizației nostre în scop de a fi vizualizate de toți beneficiarii noștri și cât mai multă lume să aibă acces la educație juridică”, a menționat Natalia Dediu, președinta AO Parteneriatul Aachen-Moldova și lideră a grupului din r-nul Cantemir.

 

Proiectul s-a implementat în cadrul programului de Granturi – Maratonul Justiției II, care se desfășoară în cadrul programului „Cooperare efectivă pentru consolidarea accesului la justiție” și este susținut de către poporul american prin intermediul Departamentului de Stat al SUA, Freedom House în Moldova și implementat de către Asociația Obștească INVENTO.