Social

Incendiu în or. Cahul. Un bărbat și-a pierdut viața



Un bărbat în vârstă de 74 de ani din orașul Cahul și-a pierdut viața, după ce locuința i-a fost cuprinsă de flăcări. Cazul a fost raportat la ora 23:59, pe 19 decembrie.

x

Potrivit primelor informații, un incendiu a izbucnit într-o gospodărie particulară de pe strada Eroilor din Cahul. La fața locului au fost trimise două echipaje de intervenție. Pompierii au stabilit că ard bunurile materiale în interiorul unei camere.

În procesul intervenției, a fost depistat cadavrul stăpânului locuinței. Incendiul a fost lichidat la ora 01:08. Potrivit pompierilor, cel mai probabil, arderea a pornit din cauza nerespectării regulilor antiincendiare la exploatarea sobei de încălzit.

Circumstanțele finale urmează a fi stabilite de către specialiști. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația despre riscul utilizării sobelor cu încălcarea regulilor antiincendiare.

Pompierii îndeamnă oamenii să fie foarte atenți la exploatarea surselor de încălzire, să nu le supraîncălzească și să stingă focul din sobă pe timp de noapte. În caz de situații de risc, oamenii pot apela la serviciul 112.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 24 situații de risc.