Social

Cantemir. Lucrările de izolare termică a clădirii Gimnaziului „Mihai Eminescu” sunt în plină desfășurare




După finalizarea tuturor etapelor preliminare şi intermediare privind izolarea termică, antreprenorul a trecut la etapa finală - vopsirea celor două clădiri principale: școala primară și liceul. Dorim să menționăm că izolarea termică a Gimnaziului este realizată cu vată minerală cu grosimea de 150 mm, în timp ce în majoritatea cazurilor în R. Moldova pentru izolare este folosită vata minerală cu grosimea de până la 100 mm. 
Acest lucru va reduce și mai mult pierderile de căldură și, prin urmare, va diminua emisiile de gaze cu efect de seră. Materialele și tehnologiile moderne de instalare a vatei minerale sunt utilizate în conformitate cu standardele UE.




Lucrările sunt finanțate de Uniunea Europeană, în cadrul proiectului „Reabilitarea Termică a Clădirilor Educaționale din Cantemir – CanTREB” şi contribuție din sursele Agenției pentru Eficiență Energetică.
Proiectul CanTREB este realizat de Primăria Cantemir, în parteneriat cu Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile (AEER), cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în cadrul Programului „Convenția primarilor – Proiecte Demonstraționale”.