Social

Percheziții matinale la domiciliile unui bănuit în falsificarea actelor oficiale




Descinderi la două adrese din raionul Cantemir și municipiul Chișinău au fost efectuate în dimineața zilei de astăzi de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD. S-a acționat în cadrul unei cauze penale pornite pe numele unui conațional, suspectat de confecționarea actelor de identitate false. Există informația că pentru serviciile sale se oferea sute de euro.

Ca urmare a perchezițiilor desfășurate atât la domiciliul permanent, dar și la cel temporar, echipa de control, formată din ofițerii de investigație și cei de urmărire penală ai Direcției, a depistat și ridicat mai multe telefoane mobile și device-uri de stocare a informațiilor, asupra cărora există suspiciuni că au fost utilizate în comunicarea cu beneficiarii actelor falsificate. În continuare se efectuează acțiuni de urmărire penală pentru documentarea complexă a cazului.

Amintim că pe parcursul săptămânii trecute trei cetățeni moldoveni care sunt cercetați pentru uz de acte false și care s-au eschivat de la răspundere penală pentru fapta lor, au fost reținuți de polițiștii de frontieră din DR SUD și prezentați procuraturii.

NOTĂ: Pe parcursul celor opt luni ale anului 2020, polițiștii de frontieră au ridicat 250 de acte false și falsificate.