Social

Municipiul Cahul este primul oraș din țară care a fost acceptat ca membru al UNESCO GNLC




Începând din data de 24 septembrie 2020, municipiul Cahul este primul oraș din țară care a fost acceptat ca membru al UNESCO GNLC (Rețeaua Globală a orașelor care învață pe tot parcursul vieții) alături de alte 54 de orașe din 27 de state (Belgia, Finlanda, Germania, Qatar, Korea, Thailanda ș.a.) printre care și municipiul Chișinău, care ne-a urmat cu succes exemplul. Ocazie cu care dorim să-i felicităm pe colegii noștri și să-i invităm la elaborarea și implementarea mai multor proiecte ambițioase în domeniul învățământului pentru cetățenii de toate vârstele.

Așteptam această zi specială pentru municipiul Cahul de la depunerea dosarului în noiembrie 2019, fiind inspirați de bunele practici ale orașelor cu statut de Membru GNLC în vizita de studiu efectuată în Coreea de Sud de către dna consilier Svetlana Ciobanu, ca reprezentant al administrației municipiului Cahul (vizită susținută de DVV International), fiind implicată activ în pregătirea aplicației pentru aderare.
Acest statut ne garantează participarea în cadrul proiectelor internaționale, schimb de experiență în domeniul învățământului pe tot parcursul vieții, valorificarea potențialului instituțiilor de învățământ ale municipiului Cahul, precum și oportunitatea de a oferi diverse programe de studiu pentru toate categoriile de vârstă.

Primirea acestei importante recunoașteri a fost posibilă datorită interesului și inițiativelor municipiului Cahul privind învățământul pe tot parcursul vieții.