Social

Cantemir în top 5 spitale raionale cu cel mai înalt scor al performanței activității lor în 2019







Spitalele Ungheni, Cahul, Cantemir, Drochia și Comrat sunt în top 5 instituții medicale raionale, care au obținut cel mai înalt scor al performanței activității lor, potrivit scorului PAS, pentru anul 2019. Spitalul Raional Ungheni, Cahul și Cantemir s-a regăsit și în topul din 2018, dar și în cel din 2017.


Pe primul loc, în 2019, se situează Spitalul Raional Ungheni, care a acumulat 1.979 de puncte, cu 23 mai multe decât în 2018.

Instituția este urmată de Spitalul Raional Cahul, care în 2018, a fost pe prima poziție în top. În 2019 a acumulat 1.948 de puncte, cu 46 mai puține decât anul precedent.

Urmează Spitalul Raional Cantemir cu 1.873 de puncte, cu 2 puncte mai mult decât în anul 2018.

Pe locul 4 se situează Spitalul raional Drochia cu 1.838 de puncte, cu 64 de puncte mai puține decât în anul 2018, când avusese 1.902 puncte.

Spitalul Raional Comrat a acumulat 1.830 de puncte, cu 10 puncte mai multe decât în 2018, când s-a situat pe poziția a 6-a.

Clasamentul este urmat de Spitalul Raional Orhei cu 1.822 de puncte, Spitalul Raional Fălești cu 1.804 puncte și Spitalul Raional Florești cu 1.784 de puncte.

În anul 2020 spitalele raionale sunt antrenate în lupta cu pandemia COVID-19, ceea ce implică asigurarea eficienței și performanței ca urmare a cererii pentru o mai mare eficiență operațională și capacității sporite de răspuns atât la COVID-19 cât și la necesitățile pacienților cu alte maladii decât boala provocată de virusul SARS-CoV-2.

Scorul spitalelor este calculat în fiecare an și publicat pe platforma www.spitale.md Acesta reprezintă un scor de referință în evaluarea performanței unor spitale în comparație cu altele similare, de același profil din Republica Moldova. Scorul este calculat conform unei metodologii complexe în baza informației statistice raportată de către fiecare spital. Astfel, spitalele acced în topul celor mai performante instituții medicale de același profil.

Scorul include 22 de indicatori la nivelul spitalului, recomandați și utilizați la nivel internațional (OMS, OCDE, AHRQ etc), categorisiți în trei domenii, în conformitate cu componentele clasice ale asistenței medicale și anume:

I. Evaluarea structurală, care măsoară caracteristicele de mediu în care pacientul consumă serviciile de sănătate și are o pondere de 25% în scorul spitalului. Evaluarea structurală include 7 indicatori pe diverse domenii: eficiență, volum, productivitate, eficacitate, notorietate.



II. Evaluarea de proces măsoară condițiile în care spitalul furnizează servicii de sănătate pacienților la standardele recomandate și are o pondere de 30% în scor. Evaluarea de proces include 6 indicatori de utilizare.




III. Evaluarea de rezultat măsoară condițiile ce survin în procesul furnizării serviciilor de sănătate pacienților și are o pondere de 45% în scorul spitalelor. Evaluarea de rezultat include 9 indicatori de calitate.




Pentru calcularea Scorului spitalelor se utilizează datele statistice pentru anul 2019 ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, și Biroului Național de Statistică.

Scorul nu a inclus evaluarea receptivității (satisfacția pacientului) ca dimensiune a performanței, rata cazurilor nevalidate de CNAM, precum și evaluarea condițiilor sanitaro-igienice și tehnice, din cauza lipsei datelor.