Social

Cânepă cultivată în seră la Cahul


Polițiștii din Cahul au depistat în gospodăria unei femei, în vârstă de 54 de ani, din satul Colibaș,  o seră  cu lungimea de aproximativ 60 metri, în care creșteau peste 150 plante de cânepă bine îngrijite. Aceasta  era dotată  cu  ventilatoare, lămpi, sisteme de irigare și filtre pentru distrugerea mirosului.

  

La fel, într-o anexă auxiliară a gospodăriei au fost depistate plante similare agățate pe funii speciale, fiind  în proces de uscare.

  

Plantele au fost ridicat și  expediate pentru efectuarea expertizei.

 

În acest caz  a fost pornită o cauză penală pentru ”Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice,  psihotrope sau a precursorilor”. Persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani sau amendă până la 150 000 lei.

  

Reamintim, că în perioada 1 iunie – 31 august, anual, pe întreg teritoriul țării, Poliţia desfăşoară operaţiunea “MAC”. Scopul acesteia este combaterea consumului şi traficului ilicit de droguri, în special al celor de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, dar şi identificarea persoanelor care se ocupă de cultivarea acestora.