Social

Un miel, 10 litri de vin și 250 de euro. Cum a încercat un tânăr din Cahul să scape de serviciul militar


Un tânăr din Cahul a denunțat la CNA că a fost nevoit să dea mită unor intermediari pentru a scăpa de serviciul militar, însă aceștia nu și-ar fi onorat promisiunea. Potrivit lui, doi bărbați, dintre care un medic traumatolog din Cahul, i-ar fi promis că pot influența membrii comisiei medico-militare, responsabilă de testarea recruților, să-l declare inapt, transmite un comunicat al CNA.
În fapt, denunțătorul a convenit cu cei doi să le transmită 250 de euro, un miel și 10 litri de vin, în calitate de recompensă, pentru ei și pentru cei din comisie, în schimbul diagnosticului "inapt pentru înrolarea în Forțele Armate ale Republicii Moldova". 
Pentru că nu au respectat înțelegerea, tânărul a mers la intermediari, solicitând să-i restituie banii, iar convorbirea a fost înregistrată și documentată de ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA și procurori. De asemenea, a fost documentată și restituirea celor 250 de euro, transmiși anterior. 
În acest caz a fost deschisă o urmărire penală pentru trafic de influență, ambii bărbați fiind cercetați în stare de libertate, după ce au fost audiați de ofițeri. Aceștia și-au recunoscut fapta, iar dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă amendă penală sau închisoare de la 2 la 6 ani. 
Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la o decizie definitivă și irevocabilă a instanței de judecată. 
Procuratura Anticorupție, oficiul Sud, conduce urmărirea penală.
Sursa: deschide.md