Social

Un lot de 2 ha, cultivat cu cânepă, descoperit la Căuşeni


Un bărbat, în vârstă de 55 de ani, locuitor al satului Hagimus, raionul Căuşeni este cercetat, fiind suspectat de cultivare şi creştere a drogurilor în cantităţi deosebit de mari.

Oamenii legii au depistat ieri pe teritoriul satului Hagimus un lot de teren cu destinaţie agricolă, cu suprafaţa de 2 ha, unde creşteau plante de cânepă.

Plantele, bine îngrijite, erau semănate printre rânduri. Acestea au fost transmise pentru efectuarea expertizei, iar ulterior vor fi nimicite. Actualmente, bănuitul este cercetat în stare de libertate. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la 1 la 6 ani.

Inspectoratul General al Poliţiei informează că, începând cu 1 iunie până la 31 august curent, pe întreg teritoriul ţării se desfăşoară operaţiunea ”Mac - 2020”, care are drept scop combaterea consumului şi traficului ilicit de droguri, în special al celor de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care se ocupă de cultivarea lor.

Oamenii legii vin cu un apel către cetăţeni şi autorităţile publice locale să conlucreze cu Poliţia şi să informeze atunci când observă încălcări de acest gen.