Social

Un bărbat în vârstă de 42 de ani din r. Leova riscă până la 4 ani de închisoare pentru furt


Un bărbat în vârstă de 42 de ani originar dintr-o localitate din r. Leova, suspectat în comiterea mai multor furturi, a fost reținut de către ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău.
În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală, forțele de ordine au stabilit că individul a comis cel puțin trei furturi pe teritoriul sec. Râșcani, pe parcursul lunii martie curent. Acesta prin deteriorarea geamului a pătruns în două automobile de model Dacia de unde a sustras mai multe bunuri materiale și în scara unui bloc de locuit  prin deteriorarea lacătului de siguranță, de unde  a sustras două biciclete de model ,,Fulger”. Prejudiciul estimat de către părțile vătămate constituie 20 000 lei.
Acțiunile suspectului au fost surprinse de camerele de supraveghere.
În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția. Totodată este de menționat că tânărul nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare.
Actualmente acesta este cercetat penal pentru Furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.