Social

Un bărbat din raionul Cantemir a încercat să iasă din țară cu acte falsificate


Un moldovean este cercetat de polițiști pentru că au încercat să iasă din țară cu permise de conducere și falsificate. Bărbatul a prezentat acte emise de către autoritățile din România. Cazul au avut loc în această noapte la punctul de trecere Giurgiulești Galați, unde un bărbat, de 32 de ani, din localitatea Victorovca, raionul Cantemir s-a prezentat la volanul unui autovehicul de model „Mercedes Sprinter”.
În urma controlului, în torpedoul automobilului au fost găsite două permise de conducere cu semne de falsificare, eliberate de către autoritățile românești pe numele unui alt cetățean al Republicii Moldova.
Bărbatul a declarat că documentele le-a primit de la o doamnă necunoscută pentru a le transmise fratelui său care se află în Germania. Despre autenticitatea actelor, conducătorul auto nu cunoaște nimic.
Actele au fost ridicate pentru efectuarea expertizei tehnico-juridică. Bărbații riscă amendă în mărime până la 650 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la doi ani.