Social

Tânăr din r.Cantemir cercetat penal pentru jaf stradal


Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani al Direcției de Poliție mun. Chișinău, în urma acțiunilor de investigație întreprinse au reținut un tânăr, acesta fiind suspectat de comiterea unui jaf stradal. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 26 de ani originar din r. Cantemir, anterior judecat pentru infracțiuni analogice.
Cazul a avut loc în dimineața de  12 februarie, polițiștii fiind alertați de către o doamnă care a comunicat că a fost bruscată și jefuită de geantă în timp ce se deplasa pe str. Bucuriei. La locul faptei femeia în vârstă de 50 de ani, a comunicat forțelor de ordine că în timp ce se deplasa pe stradă, a fost atacată din spate și în mod deschis i-a fost sustrasă geanta în care se afla telefonul mobil, o pereche de ochelari și mijloace bănești. Prejudiciul cauzat femeii constituie 1 900 lei.
Polițiștii imediat au dispus un șir de acțiuni speciale de investigație, pentru stabilirea și localizarea suspectului. Astfel în urma măsurilor individul a fost reținut și escortat la inspectorat, iar în cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția.
Totodată forțele de ordine au stabilit că acesta era anunțat în urmărire penală de către IP Cantemir.
Tânărul este cercetat pentru jaf, care conform legislație se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.